Cirurgia de l’estrabisme de l’adult

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Més del
90%
de taxa d'èxit
Més de
20
anys d'experiència
cirugia-estrabismo-adulto

Què és?

La cirurgia de l’estrabisme de l’adult és el tractament per corregir aquest problema visual que consisteix en la pèrdua de paral·lelisme entre els dos ulls, de manera que no estan alineats correctament i cadascun mira en una direcció.

En quins casos es realitza?

Generalment, tots els casos d’estrabisme es poden operar, i en aquells en què la patologia apareix durant la infància, la intervenció quirúrgica es pot dur a terme a qualsevol edat. Es tracta d’una cirurgia reconstructiva que permet als pacients sentir-se molt satisfets amb els resultats i experimentar una millora evident a l’àmbit social.

La intervenció

L’operació, que es fa de manera ambulatòria i amb anestèsia tòpica i sedació o amb anestèsia general, consisteix a manipular un o diversos dels sis músculs implicats en el moviment dels ulls per corregir la desviació ocular. S’escurcen, s’allarguen o es reposicionen en funció de com cal orientar la mirada.

L’abordatge quirúrgic és extraocular, ja que el cirurgià treballa sobre el globus ocular. Això ajuda a minimitzar el risc de possibles complicacions. Després de la cirurgia, el canvi que percep el pacient és immediat (encara que els resultats definitius s’aprecien al cap d’un mes) i en algunes ocasions es recomana l’ús de prismes.

Els prismes modifiquen la direcció de la imatge, de manera que eliminen la diplopia. També s’utilitzen com a ajuda transitòria abans de la intervenció quirúrgica, i són una opció viable en alguns pacients que no desitgen ser operats.

La taxa d’èxit de la intervenció quirúrgica pot arribar a superar el 90%, de manera que es restableix el paral·lelisme dels ulls i s’elimina la molesta visió doble, a més que se soluciona un problema estètic amb conseqüències psicològiques gens menyspreables.