Ciclofotocoagulació transescleral amb làser de diode

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Intervenció amb
0
incisions
Tractament
100%
lliure de sutures
Durada de
10
minuts aproximadament

Què és la ciclofotocoagulació transescleral?

Ciclofotocoagulación transescleral

La ciclofotocoagulación transesclereal amb làser de díode és un procediment que es fa a la sala d’operacions i que consisteix a aplicar aquest làser sobre la zona de l'ull que produeix l'humor aquós (cos ciliar) perquè disminueixi la secreció de líquid, i, per tant, la pressió intraocular.

En quins casos es fa?

Com que es tracta d’un procediment ciclodestructiu (destrueix el cos ciliar), sol reservar-se com a tractament de segona opció per al glaucoma, quan ja no es pot recórrer a altres tipus de cirurgia per aquesta patologia o quan es tracta d’ulls amb molt baixa visió.

Exàmens previs

La campimetria (estudi del camp visual), la tonometria (mesura de la pressió de l'ull), la gonisoscòpia (visualització directa de l'angle iridocorneal), la paquimetria (mesura del gruix de la còrnia) i l'exploració del nervi òptic –ja sigui directament o amb equips automatitzats com ara l'OCT o l’HRT– són les proves més habituals que es duen a terme prèviament a consulta als pacients.

Mitjançant una revisió oftalmològica completa es pot detectar correctament el tipus i la fase de glaucoma, a més d'identificar la presència d'altres patologies oculars, per oferir la millor indicació del tractament.

Abans de la intervenció

No hi ha riscos ni precaucions especials que calgui tenir en compte.

Durant la intervenció

La ciclofotocoagulació transescleral amb làser de díode és un procediment ràpid ja que no és intraocular, és a dir, no requereix entrar dins de l'ull i no hi ha incisions ni sutures. Es fa a la sala d’operacions per aplicar anestèsia local i evitar així que el pacient noti dolor.

Riscos

El pacient pot presentar visió borrosa i hipotonia (baixada excessiva de la pressió intraocular) després de les primeres setmanes de la intervenció. En casos excepcionals, pot haver-hi risc d'hemorràgia, d’inflamació o de despreniment de coroide.