Blefaroplàstia

Demana visita. Digues-nos quin dia prefereixes per a la teva propera visita
Requereix
1
única incisió a la parpella inferior
Incisió
100%
invisible a la pell
És la
1a
cirurgia estètica facial més demanada
Блефаропластика

Què és?

La blefaroplàstia és la cirurgia estètica palpebral més comuna. Es realitza per corregir les bosses i l'excés de pell de les parpelles, tant inferiors com superiors.

En quins casos es fa?

La majoria de les blefaroplàsties es duen a terme per solucionar les bosses de les parpelles, que solen aparèixer amb l'edat o per causes congènites o associades a malalties renals o cardíaques. En el procés d'envelliment, la pell del voltant dels ulls es torna redundant, els músculs es debiliten i el greix es mou des de l'òrbita cap endavant.

Aquesta laxitud de la pell i dels músculs de la parpella, juntament amb el greix orbitari i, en alguns casos, la presència de líquid, dóna al rostre un aspecte envellit i cansat que es corregeix, generalment, amb una finalitat cosmètica. La caiguda de les parpelles superiors pot interferir també en la visió. En aquest cas, la blefaroplàstia es realitza per millorar la visió perifèrica del pacient.

Com es practica?

La cirurgia actua sobre les parpelles per alliberar i eliminar l'excés de pell i tensar el múscul orbicular, a més d’extreure el greix sobrant, si és el cas, i eliminar les bosses palpebrals.

A l'IMO realitzem blefaroplàsties assistides amb làser, que eviten talls visibles a la pell, de manera que provoquen menys hematoma, redueixen la inflamació postoperatòria i permeten una recuperació més ràpida.

Paciente antes de la blefaroplastia Pacient abans de la blefaroplàstia
Paciente después de la blefaroplastia Pacient després de la blefaroplàstia

Riscos

La blefaroplastia és una cirurgia complexa que ha de ser duta a terme per mans expertes. En aquest sentit, l'elecció d'un especialista coneixedor de la zona ocular i periocular és essencial per a garantir uns bons resultats postoperatoris, així com per a minimitzar els riscos associats

Pel que fa a la parpella inferior, la principal complicació associada a aquesta intervenció és la retracció, que pot donar-se en un 20% dels casos quan s'utilitzen tècniques no apropiades. Aquesta complicació fa que la parpella inferior quedi molt baixa, deixant l'ull molt obert. A més de ser antiestètic, provoca un problema afegit de sequedat ocular per manca de tancament palpebral adequat.

Noves tècniques oftalmològiques eviten complicacions de la blefaroplàstia. Dr.Medel - IMO Barcelona

Quines precaucions cal prendre en el postoperatori?

A l'IMO, quan es tracta de la parpella inferior, es realitzen blefaroplàsties assistides amb làser per via transconjuntival. La incisió no és visible i evita la retracció.

A aquest procediment s’acostumen a associar altres tractaments sobre la pell, com són el peeling químic o resurfacing amb làser. En aquests casos, és recomanable evitar l'exposició al sol i hidratar contínuament la zona operada.