Blefaroplàstia

Solicita visita en IMO COM VOLS DEMANAR CITA? PROGRAMA LA TEVA VISITA ET TRUQUEM NOSALTRES
Requereix
1
única incisió a la pell
Incisió
100%
invisible a la parpella inferior si es fa per via transconjuntival
És la
1a
cirurgia estètica facial més demanada
Blefaroplàstia

Què és la blefaroplàstia?

La blefaroplàstia és una cirurgia que té l’objectiu de corregir l'excés de pell i les bosses a les parpelles.

Segons el cas del pacient, aquesta intervenció quirúrgica es pot dur a terme en totes dues parpelles o només en les superiors o les inferiors.

La blefaroplàstia és la cirurgia estètica palpebral més comuna i una de les cirurgies plàstiques més demanades a l’estat espanyol.

En quins casos es fa?

La majoria de les blefaroplàsties es fan per corregir les bosses de les parpelles, que acostumen a aparèixer amb l'edat o per causes congènites o associades a malalties renals o cardíaques.

Durant el procés d'envelliment, la pell del voltant dels ulls es gira redundant, els músculs s'afebleixen i el greix es mou des de l'òrbita cap endavant. Aquesta laxitud de la pell i els músculs de la parpella, juntament amb el greix orbitari i, en alguns casos, la presència de líquid, dota el rostre d’un aspecte envellit i cansat que es corregeix, generalment, amb finalitats cosmètiques.

Blefaroplàstia

La majoria de les blefaroplàsties es duen a terme amb finalitats cosmètiques

Quan les parpelles impedeixen una bona visió

La caiguda de les parpelles superiors pot interferir també en la visió.

En aquest cas, la blefaroplàstia no solament té la funció de corregir estèticament l'aspecte de la mirada, sinó que es duu a terme perquè la posició de les parpelles no afecti la visió perifèrica o lateral del pacient.

Com es duu a terme?

La cirurgia actua sobre les parpelles per alliberar i eliminar l'excés de pell i tibar el múscul orbicular, com també per extreure el greix sobrant, si és el cas, i eliminar les bosses palpebrals.

A l’IMO Grup Miranza duem a terme blefaroplàsties assistides amb làser, les quals causen menys hematomes, redueixen la inflamació postoperatòria i permeten una recuperació més ràpida.

Riscos

La blefaroplàstia és una cirurgia complexa, que s’ha de dur a terme per mans expertes. En aquest sentit, l'elecció d'un especialista coneixedor de la zona ocular i periocular és essencial per garantir-ne els resultats postoperatoris, com també per minimitzar els riscos associats.

Així mateix, quan es practica aquesta cirurgia a la parpella superior s'ha de tenir molta cura, perquè el múscul elevador es troba en aquesta zona i es podria causar una ptosi o caiguda de la parpella.

Pel que fa a la parpella inferior, la principal complicació associada a aquesta intervenció és la retracció, que pot donar-se en un 20% dels casos quan s’apliquen tècniques que no són apropiades. Aquesta complicació fa que la parpella inferior quedi molt baixa, i deixa l'ull massa obert. A banda de ser antiestètic, ocasiona un problema afegit de sequedat ocular i altres complicacions a l’ull per falta de tancament palpebral adequat.

Noves tècniques oftalmològiques eviten complicacions de la blefaroplàstia. Dr. Medel - IMO Grup Miranza

Després de la intervenció

A l’IMO Grup Miranza, quan es tracta de la parpella inferior, es duen a terme blefaroplàsties assistides amb làser per via transconjuntival. Els principals avantatges d'aquesta tècnica són:

- La incisió no és visible

- Es disminueix el risc de la retracció de la parpella

Després de l'operació, el pacient no acostuma a sentir dolor, tot i que és possible que percebi molèsties, inflamació de les parpelles i rojor, com també hematomes.

No obstant això, en abandonar el quiròfan, ja es poden apreciar els primers resultats, que són mes evidents al cap d'una setmana. Els resultats definitius es comencen a apreciar al voltant del mes.

A aquest procediment se solen associar altres tractaments sobre la pell, com són el peeling químic o resurfacing amb làser. En aquests casos, és recomanable evitar l'exposició al sol i hidratar contínuament la zona tractada.

Durant els primers dies, és important que el pacient segueixi aquestes indicacions:

  • Seguir el tractament postoperatori, que li indicarà el seu cirurgià
  • Aplicar gel ales zones tractades
  • No banyar-se amb aigua calenta o fer servir saunes, ni submergir el cap
  • No fer servir maquillatge o altres cosmètics a les zones intervingudes
  • Dormir boca amunt
  • Fer servir ulleres de sol
  • No fer esport intens