Adéu als problemes de refracció

Més de 20 anys després de l’aparició del LASIK, la cirurgia refractiva arriba a la maduresa

La cirurgia refractiva per a la correcció de problemes de refracció (miopía, hipermetropía i astigmatismo), ha experimentat un important desenvolupament els últims anys gràcies als avenços mèdics i tecnològics i a la creixent experiència d’una cirurgia la tècnica més estesa de la qual, el LASIK, acaba de fer 20 anys. Des d’aleshores, el ventall d’opcions quirúrgiques per corregir defectes refractius s’ha desplegat de manera considerable.

Per optar per una o altra d’aquestes opcions és important fer una bona anàlisi de l’ull, ja que el 80% de l’èxit de la cirurgia dependrà d’un bon diagnòstic i d’una indicació correcta.

Actualment, la majoria de la cirurgia refractiva es fa amb làser excímer per remodelar la còrnia i eliminar finíssimes capes amb un feix de llum ultraviolada freda que no danya els teixits. Prop de la meitat d’aquestes intervencions es duen a terme amb la tècnica LASIK, en la qual el làser s’aplica a l’interior de la còrnia. Per fer-ho, primer es realitza un flap (làmina) de la superfície que permet accedir a les capes més internes de la còrnia.

Una de les principals novetats d’aquesta tècnica és la introducció d’un altre làser, anomenat de femtosegon, per crear el flap. Ofereix un alt grau de regularitat a la superfície on actuarà el làser excímer i permet fer flaps segurs en còrnies molt planes, molt corbes o primers, que altrament no podrien ser operades amb LASIK.

Descarrega’t el PDF sencer