Pateixo alta miopia. Tinc més risc de patir malalties oculars? Haig de vigilar a l’hora de practicar esport?

Si practiques esport, has de tenir la mateixa cura que qualsevol altra persona. Pots fer servir ulleres de protecció per evitar lesions o irritació ocular.

D’altra banda, l'ull amb alta miopia té més predisposició a patir certes malalties oculars, especialment de retina.

Alguns dels principals problemes relacionats amb aquest factor de risc són el despreniment de retina, la degeneració de la retina central per plaques d’atròfia, el creixement de vasos per sota de la màcula (centre de la retina), el forat macular miòpic i la separació de les capes de la retina macular (squisi).

Aquestes malalties poden provocar una discapacitat visual important i incidir directament en la qualitat de vida, per la qual cosa és important diagnosticar-les de manera precoç. Hi ha certs signes d’alarma, com ara l’aparició de mosques volants (taques negres que es mouen i que ens entorpeixen la visió), flaixos, taques fixes o la visió distorsionada de les línies rectes. Si tens qualsevol d’aquests símptomes, visita l’oftalmòleg.

Et pot interessar: Un “cinturó” de silicona aconsegueix cenyir el globus ocular i reaplicar la retina despresa o desdoblada en alts miops.