És cert que la dona menopàusica té més risc de tenir problemes de visió?

La menopausa constitueix un factor de risc en l’aparició o accentuació de determinats problemes visuals. La raó són els canvis hormonals que es produeixen en aquest període, ja que les superfícies de la còrnia i la conjuntiva de l'ull contenen receptors d’hormones sexuals que, en veure alterada la seva quantitat, modifiquen la quantitat i la qualitat de la pel•lícula lacrimal. Per això, una de les patologies més comunes entre les dones més grans de 50 anys és l'ull sec, caracterizat per la irritació, la coïssor, l’enrogiment i la sensació de sorreta a causa d’una mala lubricació ocular.

Les alteracions en els nivells d’hormones són habituals en aquesta etapa i no han de ser motiu de preocupació, tot i que és bàsic prestar una especial atenció a qualsevol canvi en la visió i fer revisions oftalmològiques periòdiques per controlar-ne l’evolució.

Dades personals
Foto DNI / NIE / Pasaporte
Adjunta fotografía de tu documento de identidad
Dades del pacient
Foto DNI/NIE/Pasaporte
Adjunta fotografia del document d'identitat del pacient, si es tracta d'un menor d'edat, també has d'adjuntar el document que t'acredita com a tutor legal.
Dades mèdiques oftalmològiques
Historial mèdic general (no oftalmològic)
Si us plau, completa el següent qüestionari amb les dades que coneguis
Historial oftalmològic
Si us plau, completa el següent qüestionari amb les dades que coneguis
Dades de facturació
Informes
Si disposes de proves, imatges oftalmològiques o informes, et preguem que ens els adjuntis. Pots enviar-nos proves antigues com a informació addicional, però t'aconsellem afegir proves amb data recent (preferiblement no més de 30 dies), atès que no podem garantir una orientació fiable realitzada sobre la base de proves més antigues.