L’IMO participa en una jornada d’educació sanitària i salut ocular

L’IMO participarà dissabte 5 d’abril a la jornada divulgativa de salut i prevenció Ladies & Gentlemen check your engines™ (“Senyores i senyors, posin a punt els motors”), promoguda per l’organització internacional sense ànim de lucre The Prostate Net (dedicada a la prevenció del càncer de pròstata).

La jornada, que pretén informar de les malalties més habituals entre la ciutadania, tindrà lloc a les instal•lacions de Harley Davidson Barcelona (C/ Joan Güell, 207). L’IMO participarà a la jornada fent tests gratuïts per avaluar l’agudesa visual de les persones que hi assisteixin per conscienciar de la importància de tenir una bona agudesa visual per fer les activitats quotidianes, en concret les relacionades amb la conducció.

També oferirà informació sobre les malalties més prevalents i els símptomes que s’han de tenir en compte des del punt de vista de la salut ocular, ja que moltes patologies no ofereixen símptomes evidents a les fases inicials. És el cas del Glaucoma, també conegut com el “lladre silenciós de la visió”, ja que la meitat de les persones que en pateixen no ho saben perquè no perceben pèrdua de visió fins que ja està molt avançat.

A la jornada Ladies & Gentlemen check your engines™ també hi participaran institucions i organismes relacionats amb la salut, com l´ Hospital Del Mar, Osteopatia Del Mar, Generalitat Agència de Salut Pública de Catalunya, AECC, FECEC i FEFOC, que abordaran altres temes mèdics d’interès per a la població, com ara la diabetis o les malalties cardiovasculars, així com la importància d’uns hàbits de vida saludables i de la prevenció dels càncers més prevalents entre la població. Per la seva banda, la mítica marca de motos Harley Davidson també ha volgut donar-hi suport cedint les seves instal•lacions de Barcelona.