L’organització sense afany de lucre Abre Sus Ojos organitzarà una trobada per primera vegada a l’IMO aquesta tardor

L’IMO acollirà una gran cita aquesta tardor: la trobada “Vine i veuràs” que organitza anualment Abre Sus Ojos, una organització sense afany de lucre que pretén millorar la qualitat visual de persones amb discapacitat intel•lectual i col•lectius desfavorits en general

Una de les principals activitats que du a terme per aconseguir aquest objectiu és la trobada anual “Vine i veuràs”, en la qual es fan exàmens gratuïts i es prescriuen i es lliuren ulleres a persones amb necessitats especials. Enguany, la trobada es farà per primera vegada a l’IMO. Es preveu que hi acudeixin prop de 700 persones procedents de centres d’educació especial, cases tutelades, centres ocupacionals, fundacions i associacions diferents. Tots treballen en diversos àmbits de la discapacitat en un radi d’actuació de zones properes a Barcelona.

Durant la trobada es faran proves visuals i auditives encaminades a l’avaluació de les capacitats visuals, la detecció de problemes refractius, el tractament i la compensació òptica en els casos en què sigui necessari. A més, es lliurarà als assistents un informe global on s’indicarà la valoració del resultat dels exàmens i es recomanarà si s’ha d’acudir a fer una revisió amb l’especialista corresponent. Per això a la cita hi haurà cent professionals de la visió i l’audiometria, tots voluntaris d’Abre Sus Ojos. L’equip farà aquesta feina de manera altruista.

L’organització Abre Sus Ojos ha fet prop de 3.000 revisions oculars entre 2004 i 2009. També ha prescrit i lliurat més de 1.300 ulleres a persones amb necessitats especials.