Les Preceptorship de l'IMO arriben a Turquia

La nova edició d'aquesta aposta formativa personalitzada ofereix a una vintena d'oftalmòlegs turcs l'oportunitat de realitzar una immersió a l’IMO amb Bausch + Lomb

Un grup de 23 oftalmòlegs turcs ha visitat la seu de l'Institut amb motiu de la preceptorship organitzada per Bausch + Lomb, els dies 4 i 5 d'abril, per conèixer de primera mà la pràctica diària d'un dels centres oftalmològics líders a Europa. Com comenta el Dr.Omar Bahadır, de l'equip promotor d'aquesta iniciativa, "a l’IMO hem trobat els més alts estàndards de qualitat, tant pel que fa a l'exercici professional com a l'atenció del pacient". En aquest sentit, la "consistència" de l’IMO en totes les branques de l’oftalmologia representa un important valor afegit per al professor Ibrahim Erbağcı, un dels participants més veterans amb 20 anys d'experiència, que compagina la seva feina assistencial amb l'ensenyament universitari a Turquia.

Precisament, la finalitat de les preceptorship que acull l'Institut de manera periòdica és adaptar-se al perfil dels visitants per donar resposta personalitzada a les inquietuds de cada grup, format en aquest cas per especialistes en retina i també oftalmòlegs generals amb interès en aquesta àrea. Per aquest motiu, els grand round impartits pel Departament de Retina de l’IMO es van enfocar a aprofundir en el coneixement de patologies com la vitreoretinopatia proliferativa, de la qual va parlar el Dr. José García-Arumí, o les distròfies corioretinals, abordades pel Dr. Rafael Navarro.

Tant els participants de la preceptorship, com l’equip organitzador de Bausch + Lomb i de l’IMO, van valorar molt positivament aquesta experiència formativa orientada a la millora de la pràctica clínica i quirúrgica.

Ampliar coneixements

El maneig de la maculopatia miòpica va cridar especialment l'atenció del professor Erbağcı, que després de la ponència del Dr. Carlos Mateo sobre aquest tema afirma estar convençut de "tractar els meus pacients molt millor del que ho feia abans". Al seu torn, el Dr. Bahadır, de Bausch + Lomb, destaca positivament els avenços en tècniques diagnòstiques –com l'angiografia OCT–, que van poder veure en la rotació per les consultes del centre i que van ser presentats en detall per la Dra. Anniken Burés. Així mateix, en una segona sessió magistral, l'especialista també va acostar els assistents a la genètica de les patologies hereditàries de la retina relacionades amb el gen ABCA4 (per exemple, la malaltia de Stargardt).

Atès que el diagnòstic genètic i la recerca bàsica és un camp que encara ha d'integrar-se en molts hospitals i clíniques oftalmològiques, la visita al laboratori de biologia molecular de l’IMO va ser un dels aspectes més innovadors per als integrants de la preceptorship. En el seu pas pels diferents departaments de l'Institut, el grup també va assegurar haver tret un gran profit del taller de Wet Lab i de l'observació a quiròfan ja que, segons Omar Bahadır, "l’IMO és un centre referent en tècniques quirúrgiques de gran complexitat". Per això, "haver compartit una jornada d'immersió amb els millors experts ha estat molt enriquidor", conclou.

Potser t'interessa